Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Gözlerin çevrildiği toplantı saat 15.30'da başlayacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.
MASADA SİNCAR HAREKATI VAR
Milli Güvenlik Kurulu'nda gündem yoğun olacak. İlk MGK'nın en önemli konusu Sincar'daki PKK varlığı ve olası harekat olacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geride bıraktığımız hafta Irak'ta gerçekleştirdiği Bağdat ve Erbil temaslarına ilişkin bilgileri sunacak. Akar, öngörülerini de aktaracak.
YUNANİSTAN İLE İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER DE GÜNDEMDE
Bir diğer sıcak gündem maddesi Yunanistan ile uzun bir aradan sonra yeniden başlayan istikşafi görüşmeler olacak. Askeri temaslarda ele alınanlar değerlendirilecek. Diyalog sürecine ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra Yunanistan'ın Ege'deki provokatif hamleleri ve açıklamalarına karşı takınılacak tavır belirlenecek.
AB İLİŞKİLERİNDE SON DURUM ELE ALINACAK
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yeniden olumlu bir zeminde başlayan görüşmeler de MGK'nın sıcak başlıkları arasında yer alıyor. İki taraftan da sürece ilişkin art arda pozitif mesajlar verilirken, AB ile izlenecek yol haritası MGK üyelerince değerlendirilecek.
Yine Karabağ'daki ateşkesin korunması Libya ve Suriye'de atılacak adımlar da konuşulacak.
Son dakika: Bakan Akar'dan operasyon sinyali! Önümüzdeki dönemde önemli gelişmeler yaşanacak
Son dakika haberi: Sincar Harekatı mı geliyor? İşte Bağdat çıkarmasının şifreleri...
Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Eren-5 Operasyonu açıklaması
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.